Home // 2011 // juliol

Felip Puig a Mataró

Demà dimecres 27 de juliol està presvista la visita de Felip Puig, conseller d’interior i responsable dels Mossos d’Esquadra, a Mataró en motiu de la festa major.
El nou alcalde de CiU, Josep Mora, ha convidat al director d’orquestra de la repressió catalana a assistir a l’Ofici de les Santes, un acte arcàic on es reuneixen autoritats, clergat i altres membres de les classes dirigents i adinerades.
Amb aquesta invitació, Joan Mora s’alinia al costat de Felip Puig i la seva política de terror i força bruta contra els que lluiten per evitar les retallades socials, la desaparició de l’estat del benestar i el dret a la vivenda digna.
Felip Puig és el l’últim responssable del disturbis viscuts a la Pl. Catalunya de Barcelona en el moment que els mossos d’esquadra van voler desallotjar els acampats el 27 de maig. A més és el responsable dels alderulls viscuts ahir, 25 de juliol,  al Barri del Clot de Barcelona quan uns centenars de veins solidaris intentaven impedir que els Mossos d’Esquadra expulsessin de casa a una familia enfrontada amb el propietari del pis que llogaven.
A més com a responsable dels mossos, el considerem responsable de les detencions de 6 membres d’un piquet al Barri de l’Havana en dia 29 de setembre, dia de vaga general.
El Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT vol encoratjar a les persones treballadores de la ciutat, les veritables victimes de les polítiques lliberals i antiobreres dels governs, a mostrar el seu rebuig a Felip Puig, el responsable de defensar el interessos dels capitalistes a base de violència i agressions als que lluiten.
Prou retallades socials, prou repressió policial!
Suport mutu, lluita de classes!

Secretaria de Premsa i Comunicació

Crònica: jornada llibertària

El 16 de juliol el sindicat d’Oficis Varis de Mataró va organitzar una jornada llibertària en la que van participar una vintena de persones.
La jornada va començar amb la pintada d’un Mural al pas de Sant Simó sota la N-II per part d’alguns companys i companyes del sindicat. En el mural es pot llegir sobre el fons roig i negre la frase: NO SOMOS MERCANCIA QUE SE VENDA. SOMOS Y SEREMOS LO QUE QUERQMOS SER. A PESAR DE TODO, CNT.
A l’hora de dinar ens vam reunir a la seu del sindicat per menjar en un ambient fraternal entre companyes, companyes afiliats i simpatitzants.
A la tarda va tenir llor l’acte central de la jornada a la Plaça Occitànica, un debat amb el títol “COM SALVEM LA GENERACIÓ PERDUDA” amb la participació d’un militant del Sindicat d’Oficis Varis de Mataró, un del Sindicat d’Oficis Varis de Tarragona i d’una companya del vinculada al moviment veinal del barri de Cerdanyola. Durant el debat és va fer una repàs a la situació actuar de crisis econòmica, laboral i social, i es van fer propostes per que els treballadors i treballadores s’organitzin en defença dels seus interessos en un moment de perdua continuada de drets.
A la nit, una altre vegada en ambient fraternal a la seu del sindicat vam projectar la pel·licula “LOS LUNES AL SOL” ja que tracta un tema de extremada actualitat, el patiment de les persones aturades.
Secretaria de Premsa i Comunicació

Com salvem la generació perduda?


Plaça Occitània – Dissabte 16 de juliol – 19h 
El Sindicat d’Oficis Varis de Mataró vol compartir amb totes les persones treballadores de la ciutat les seves propostes revolucionàries i ho volem fer al carrer i a les places. Volem presentar i oferir una eina de lliuta, una estructura organitzativa que ha demostrat la seva útilitat per les conquestes social com la jornada laboral de 8h.
És per això que estem organitzant un debat al carrer que comptarà amb la participació de companys del sindicat i altres convidats en el que el públic no serà públic sinó que també serà part activa prenent la paraula.
El debat portarà per títol: 
Com salvem la generació perduda?
Durant el debat es plantejaràn les següents qüestions a les qüals els participants donaran les sev respostes particulars:
  •  Com es pot interpretar l’expressió generació perduda? Qui forma part d’aquesta generació? Que és el que s’ha perdut? 
  • Podem confiar en els governs, els parlament i els partits polítics per salvar la generació perduda?
  • De quines eines i exemples de lluita social disposa la generació perduda per organitzar-se i mobilitzar-se?
  •  Quina és la ètica i els valors que haurien de guiar la mobilització de la generació perduda per construir una societat més justa?

L’acte tindrà lloc el dissabte 16 de juliol a les 19h a la Pl. Occitània. 

Secretaria de Premsa i Comunicació

Novetats sobre la Jornada Llibertària – 16 de juliol

Informem que la Jornada Llibertària que estem organitzant pel 16 de juliol ha sofert agunes modificacions per problemes amb l’administració pública en qüestió de permisos.


S’ens exigeix la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil per fer una sessió de cinema a la fresca. Aquest és un exemple més del control social de les insitucions democràtiques que limiten els drets de les persones d’utilitzar els espais públics per generar consciència social.


Aixi doncs, la Jornada Llibertària queda de la següent manera:


10:00 
Pont de la N-II sobre la riera de St. Simó.
Pintada d’un mural amb el lema:
NO SOMOS MERCANCÍA QUE SE VENDA. SOMOS Y SEREMOS LO QUE QUERAMOS SER. A PESAR DE TODO… CNT.

14:30
Seu del Sindicat (C/Nou de caputxines, 10 bis).
Dinar fraternal*
19:00
Plaça Occitània.
Debat amb la participació del públic amb el títol:
COM SALVEM LA GENERACIÓ PERDUDA?

22:00
Seu del Sindicat (C/Nou de caputxines, 10 bis).
Cinema a la fresca amb una pel·licula de temàtica d’actualitat:
LOS LUNES AL SOL
*Es demana confirmar assistència abans el 12 de juliol a flmataro@cnt-ait.es o al 699 31 37 85. Indiqueu si sou vegetarians. Preu: 5€.

El Departament de Territori i Sostenibilitat acomiada els treballadors en vaga

El Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT vol mostrar públicament el seu suport als companys i companyes que han estat acomiadats pel Departament de Territori i Sostenibilitat per haver iniciat una vaga a l’Àrea de Gestió d’Infraestructures per lluitar contra la cessió il·legal de treballadors i la subcontractació.

+ info: http://cnt-agites.blogspot.com/

Ens sentim solidaris amb els companys i companyes represaliats ja que qualsevol de nosaltres es pot trobar en la mateixa situació en qualsevol moment. A més la seva lluita és una lluita que no només els beneficia a ells, sinó que repercuteix en els drets dels treballadors i treballadores en general.

És per això que nosaltres a Mataró, tot i no treballar al Departement de Territori i Sostenibilitat, també ens sentim atacats i represaliats i volem convidar a tots els treballadors i treballadores que se sentin atacats i solidaris a participar amb nosaltres per donar respostes a aquests abusos intolerables amb l’acció directa.



Secretaria General

Jornada Llibertària – 16 juliol 2011

Els companys i companyes del Sindicat us volem convidar a participar en els actes que hem organitzat a diferents punts de la ciutat pel dissabte 16 de juliol i que us presentem en forma de Jornada Llibertària de debat, reflexió col·lectiva i fraternitat.

10:00 
Pont de la N-II sobre la riera de St. Simó.
Pintada d’un mural amb el lema:
NO SOMOS MERCANCÍA QUE SE VENDA. SOMOS Y SEREMOS LO QUE QUERAMOS SER. A PESAR DE TODO… CNT.

14:30
Seu del Sindicat (C/Nou de caputxines, 10 bis).
Dinar fraternal*
19:00
Plaça Occitània.
Debat amb la participació del públic amb el títol:
COM SALVEM LA GENERACIÓ PERDUDA?

22:00
Plaça dels Bous (lloc per confirmar).
Cinema a la fresca amb una pel·licula de temàtica d’actualitat:
LOS LUNES AL SOL
*Es demana confirmar assistència abans el 12 de juliol a flmataro@cnt-ait.es o al 699 31 37 85. Indiqueu si sou vegetarians. Preu: 5€.



Figueres