Home // 2013 // maig

La C.N.T. de Mataró rebutja rotundament el nou cop repressiu a l’activisme social mataroní

El passat divendres 24 de maig es produïa la detenció d’un company anarquista de Mataró amb el pretext d’haver realitzat desordres públics i danys durant el passat Primer de Maig, durant la Manifestació Anticapitalista que es va desenvolupar a la tarda pels carrers de Barcelona. Diem que aquest ha estat el pretext pel qual se’l van emportar a comissaria, però si ens ajustem a la realitat hem de dir que els agents no van comunicar en cap moment el motiu de la detenció. Aquesta és una mostra clara de l’escrupulós respecte de les forces de “seguretat” als drets i llibertats de les persones.

 Volem fer arribar a les persones del seu entorn, a la seva familia i a ell mateix tot el nostre afecte i el nostre suport en moments que sabem que es fan difícils i van acompanyats sempre de tensió, frustració i ràbia. Animem també a totes les persones i entitats socials de Mataró a solidaritzar-se amb el company i donar suport en la mesura que els sigui possible a les campanyes que es puguin dur a terme per la seva absolució o per afrontar les despeses judicials que li pugui ocasionar aquesta lamentable i injusta detenció.

Des de la C.N.T. de Mataró no podem deixar de denunciar la persecució d’una persona que, tot i no pertànyer a la nostra organització, considerem que és un excel·lent company de lluita, que ve demostrant fa anys el seu profund compromís i dedicació a assenyalar els abusos del poder i a fer cada dia més forts als que aspirem a la complerta emancipació dels oprimits. Si ve tenim molts dubtes respecte l’acusació que es fa al company, no creiem que la seva detenció hagi estat una casualitat o un lamentable error. L’ombra d’un judici amb càrrecs penals et pot fer pensar dues vegades si anar o no a una manifestació o a un piquet de vaga.

Aquestes acusacions són utilitzades sistemàticament per fer entrar la por al cos als militants més actius dels moviments socials i de pas fer que les organitzacions i col·lectius als que pertanyen s’hagin d’esforçar a organitzar actes contra aquesta repressió, deixant de banda altres qüestions socials de més ample abast.

CONTINUEN LA CRIMINALITZACIÓ I LA REPRESSIÓ SISTEMÀTICA DELS MOVIMENTS SOCIALS I L’ANARQUISME

Un cop més ens hem de lamentar de la persecució que duu a terme l’Estat contra totes aquelles persones que denuncien l’actual sistema de dominació y els continus atacs d’aquells que detenten el poder contra la classe oprimida. Vivim temps de continua precarització de les condicions de treball, debilitament dels serveis públics y atemptats contra la llibertat individual ( com la propera llei de l’abortament). Però també vivim temps de més conflictivitat social i autoorganització, reacció natural al conjunt de mesures empreses pel poder en contra dels oprimits. Això comporta necessàriament un augment del control social estatal així com de la repressió i criminalització de la militància social i determinades ideologies com l’anarquisme.

Si ve aquest no és un fenòmen nou en absolut, creiem que hem de denunciar que en els darrers anys s’han incrementat tant les accions policials contra els moviments socials com les declaracions polítiques i mediàtiques tendents a criminalitzar l’activisme social i l’anarquisme:

  • Cada nova Vaga General ve seguida d’un degoteig de detencions el propi dia de la vaga i setmanes i mesos després, que sumen centenerars de companys reprimits a tot l’estat espanyol.
  • S’apliquen acusacions i mesures exagerades com presó provisional en règim FIES, acusacions d’enaltiment del terrorisme, acusacions de presó de fins a 12 anys (companys de C.N.T. de Logroño)…etc.
  • La actuació de les forces antidisturbis i altres cossos policials es fa cada cop més violenta, desproporcionada i arbitrària, comportant lesions severes i permanents. Els exemples al nostre entorn són nombrosos, però són ja un paradigma el desallotjament dels indignats a Plaça Catalunya, els gasos lacrimògens fets servir pels Mossos d’Esquadra a la Vaga General del 29-M o la pèrdua de l’ull de la manifestant Esther Quintana per l’ús de pilotes de goma.
  • Desde diferents mitjans es difonen notícies no contrastades relacionades amb suposades accions violentes i instal·lació d’artefactes incendiaris i explosius casolans per suposats grups anarquistes de dubtosa existència. Així es criminalitza una ideologia i filosofia social com l’anarquisme,  vinculant-la de forma més o menys explícita amb conceptes de violència i terrorisme.

Nosaltres estem amb i entre els represaliats i no oblidem a l’Alfon de Vallecas, als 5 anarquistes detinguts recentment a Catalunya, als miners represaliats durant la vaga indefinida del 2012, a tots els detinguts i encausats durants les darreres vagues generals a Catalunya, als companys de la CNT de Tarragona, Badalona, Logroño, Màlaga, Valladolid, Granada, Sagunt… i als nostres propis companys del sindicat de Mataró  detinguts a arrel de la vaga del 29-S al 2010.

AVUI MÉS QUE MAI SOLIDARITAT I SUPORT MUTU CONTRA LA REPRESSIÓ

Figueres