Home // 2013 // febrer

Crònica de les concentracions davant les botigues de Telepizza a Mataró

El passat divendres 15 de febrer el Sindicat d’Oficis Varis de la C.N.T.-A.I.T. de Mataró va realitzar dues concentracions entre les 21:00h. i les 23:00h. davant les dues botigues que té Telepizza a la ciutat.
D’aquesta manera ens vàrem solidaritzar amb els companys de la C.N.T. de Sevilla que han estat acomiadats de l’esmentada empresa per reclamar que es compleixin les condicions salarials i de seguretat que contempla el seu conveni, ja de per si prou precari. S’ha iniciat una campanya per la readmissió dels companys que està tenint repercussió a diversos punts de l’Estat i d’Europa.
Es van visitar les dues botigues per informar a treballadors i clients de les pràctiques antiobreres i la persecució sindical que Telepizza aplica als seus treballadors. L’acció va tenir bona acollida entre els veïns, i, almenys davant la presència del nostre sindicat, al llarg de la nit només van accedir dos clients a totes dues botigues.
Els gerents, molestos amb l’acció però respectuosos amb nosaltres, es van interessar pel conflicte de Sevilla i asseguraven no haver tingut notícia fins ara. D’altra banda, es van comprometre a posar en coneixement dels seus superiors a Telepizza de les conseqüències del conflicte de Sevilla a les seves botigues de Mataró.
La C.N.T. de Mataró valora positivament l’acció i no descartem continuar amb les protestes si els companys de la C.N.T. de Sevilla no son readmesos i les seves reivindicacions no són ateses.

Concentració contra Telepizza per la readmissió de tres militants de la C.N.T.-A.I.T. a Sevilla

La C.N.T. de Mataró es concentrarà el proper 15 de febrer a les 20:30h. davant les portes de la botiga que té Telepizza al barri de Cerdanyola. D’aquesta manera ens sumem a la campanya d’accions solidàries que ja s’han dut a terme a Gijón, Barcelona, Varsòvia, Córdoba i Salamanca per sindicats de la C.N.T. i de l’A.I.T. El motiu d’aquesta acció de protesta no és altre que l’acomiadament de tres militants del Sindicat d’Oficis Varis de Sevilla per part de Telepizza.
 Els companys sevillans fa mesos que van constituir una secció sindical de la C.N.T. dins l’empresa per tal de fer valer els seus drets davant les abusives condicions de treball a les que estan sotmesos. Des de l’inici de la seva activitat sindical els companys han reivindicat:
  •  Poder treballar amb ciclomotors i equips de treballs adients per garantir la seva seguretat.
  • Establiment de torns de treball rotatius entre tots els treballadors.
  • Pagament del corresponent plus de nocturnitat.
  • Respecte a la planificació dels períodes vacacionals dels treballadors.
La resposta de Telepizza en un primer moment va ser traslladar a un altre centre de treball  a un dels membres de la secció sindical només una setmana després que aquesta es constituís. És prou clar que amb això l’empresa només pretenia intimidar i coaccionar als militants de la C.N.T. per tal que aquests es fessin enrere i deixessin les seves aspiracions. No obstant això, els companys van seguir exigint que es complissin les condicions de treball establertes al conveni i, davant la negativa de Telepizza a canviar res, van denunciar totes les irregularitats davant la Inspecció de Treball i es van concentrar a les portes del centre de treball.
A partir d’aquest moment l’empresa canvia d’actitut, simulant tenir voluntat de negociar amb els treballadors. Però poc després es posa de relleu que tot ha estat una farsa i acomiada el 8 de gener a 3 dels 4 membres de la secció de C.N.T., en un clar exemple de repressió sindical.
No es el primer cop que la C.N.T. s’ha d’enfrontar a les pràctiques antiobreres de Telepizza, com fou el cas del conflicte del SOV de Salamanca durant l’any passat. A l’empresa no l’interessa haver d’enfrontar-se a un sindicat que realment els planta cara i no es deixa comprar, i davant això opta per la repressió pura i dura. Però han de saber que nosaltres no ens deixem intimidar i que donarem el millor de nosaltres mateixos perque les condicions de treball a Telepizza comencin a millorar i que l’anarcosindicalisme segueixi guanyant presència a l’empresa.
CONTRA LA REPRESSIÓ A L’ANARCOSINDICALISME
PER LA LLUITA I L’AUTOORGANITZACIÓ DE LA CLASSE TREBALLADORA:
ACCIÓ DIRECTA CONTRA TELEPIZZA!!
Figueres