Home // 2011 // agost

ATURADES I ATURATS, NO ENS QUEDEM QUIETS!

Els i les companyes afiliades al Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT, formem una modesta agrupació de treballadors i treballadores organitzats per la defensa dels nostres interessos econòmics. Per nosaltres però, els i les treballadores no son només aquells que tenen una feina i una nòmina.
Nosaltres considerem que els aturats, els jubilats i els estudiants també són persones treballadores per una raó molt senzilla: totes aquestes persones han hagut o hauran de treballar en algun moment de la seva vida per assegurar-se unes condicions de vida dignes o depenen directament de familiars que es guanyen la vida treballant o de les pensions que tots els treballadors en actiu contribuïm a pagar.

Així doncs, tant el Sindicat d’Oficis Varis de Mataró, com la resta de Sindicats adherits a la Confederació Nacional del Treball, es componen també d’estudiants, de jubilats i cada vegada més aturats.
A la ciutat de Mataró hi han al voltant de 13.000 persones que, en contra de la seva voluntat, estan aturades. 13.000 persones que estan en condicions de treballar però han de dependre de les prestacions d’atur si es que en tenen. Cal recordar que només una petita part dels aturats que porten més de 2 anys sense treballar reben l’ajud dels 400€ gràcies a govern, patronal, i la traïció de les gestores anti-obreres CCOO i UGT.
La crisi econòmica ha suposat un augment de la carestia de vida i una gran pèrdua de poder adquisitiu per la classe treballadora que te serioses dificultats per accedir a necessitats bàsiques com la vivenda. Aquestes dificultats són encara més grans per les persones que van perdre la feina fa més de 2 anys, que no han pogut pagar els lloguers o les hipoteques
Als nostres barris, a les nostres famílies i entre les nostres amistats cada vegada estem coneixent més casos de persones que estan al límit de la pobresa o ja l’han superat, cosa que no haguessin imaginat mai fa uns 4 o 5 anys.
Nosaltres, des de l’Anarcosindicalisme, fem una crida a totes les persones que es considerin treballadores a organitzar-se amb nosaltres i construir vincles de solidaritat per fer front de manera col·lectiva als atacs que els banquers, els empresaris, els especuladors i els governs estan llançant contra els interessos de la classe treballadora.
Volem caminar cap a una Vaga General Indefinida de caràcter revolucionari i necessitem la teva acció solidària per aconseguir unes reivindicacions bàsiques que acabin amb l’atur:
  • Jornada laboral de 30 hores setmanals sense reducció de salari.
  • No a les feines a preu fet.
  • No a les hores extra.
  • No al treball temporal.
  • Control per part dels sindicats de les borses de treball.
A més proposem la creació d’una Assemblea d’Aturats del Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT per:
  • Pressionar a les empreses on els treballadors denunciïn la falta de personal per que contractin companys i companyes en atur.
  • Conscienciar els aturats que acudeixen a les Oficines de Treball del SOC i a les ETT buscant feina, de la necessitat d’estar organitzats conjuntament amb les i els treballadors en actiu.
  • Impedir que facin fora de casa els companys i les companyes que no poden pagar les hipoteques o els lloguers.
  • Practicar l’autogestió i el recolzament mutu entre els i les treballadores en atur i en actiu del Sindicat per assegurar les necessitats bàsiques de tots els nostres companys i companyes.
  • Habilitar i gestionar vivendes dignes de forma comunitària en edificis ocupats i organitzar grups d’expropiació d’aliments a grans cadenes alimentícies.
L’assemblea del Sindicat, 21 de juliol del 2011
 
NOTA
El Sindicat d’Oficis Varis de Mataró no rep subvencions, no te alliberats, fa boicot a les eleccions sindicats i als comitès d’empresa. Nosaltres només són un col·lectiu de persones treballadores organitzades sense dirigents i al marge dels partits polítics.
Figueres