Home // Uncategorized // Abstenció

Abstenció

Què és l’abstenció electoral?

L’abstenció electoral és un opció personal a l’hora de prendre part en una votació, això comporta no emetre les nostres opinions en forma de vot, ja sigui per no estar d’acord amb cap candidat o per no estar d’acord amb el sistema polític. L’abstenció no s’ha de confondre amb el vot en blanc, ja que aquest té una validesa electoral i podría fer-se servir en benefici d’algún partit si es donés el cas.

Què s’aconsegueix al votar?

Al votar a un partit polític es dona per fet que aquest partit respondrà a les peticions del poble, res més lluny de la realitat.
La erròniament anomenada democràcia (poder del poble), ha demostrat en tots els paísos que no representa  realment els ciutadans. La confianza que emets amb el teu vot la deixes en mans d’un grup de persones imposades per un partit polític sobre les que tu no tens cap influència i que una vegada en el poder actuen en el seu benefici o en el teu perjudici, sense tenir cap oportunitat de protesta, ja que amb el teu vot has recolzat  i acceptat totes i cadascuna de les decisions del partit.

Conseqüències de la votació

Els polítics són funcionaris els exajerats sous dels quals surt de les butxaques de cadascún de nosaltres. No satisfets amb els seus grans sous, són freqüents els casos de corrupció,malversació de fons desapareguts en extranyes circumstàncies, atacs a les libertats i els drets humans, especulació urbanística i un llarg excètera que sembla no tenir fi. Donant el poder a una persona o un partit, aquest fan les lleis a la seva mida, que són creades exclusivament per usar-les en contra de la gent del carrer, contra tu i contra mi.

Perquè ens oposem a les votacions?


La resposta és senzilla. No estem disposats a acceptar un règim imposat a la dècada dels 70 sota el terror d’una possible continuació de la dictadura franquista. Tampoc estem disposats a mantenir paràsits socials i a pagar les seves campanyes electorals. Tampoc estem disposats a que una familia anomenada “Real” visqui del nostre esforç diari.
No acceptem les diferències entre classes, les seves lleis, el treball assalariat, les seves explotadores empreses. No acceptem les seves iomposicions , els seus atacs autoritaris i la seva manca de justícia.
En definitiva, ens oposem al poder, perquè mentre hi hagi rics hi haurà pobres i mentres hi hagi diner no hi haurà llibertat, igualtat, ni benestar social.
I tot això es manté ferm perquè cada 4 anys milions de persones justifiquen el seu podr injust en aquesta imposicó a la que renten la cara amb el dret a votar, el dret a escollir qui serà el nostre amo que no suposa cap canvi per les nostes vides ni cap millora per la societat.

Quina solució ens queda?

La solució es troba en les persones. L’exemple més clar el trobem a la mateixa història.: la política mai ha canviat la realitat social, cosa que ha aconseguit la unió de les gents.
El funcionament en assemblees, la solidaritat, la lliure unió, la decisió pròpia sorgida de l’anàlisi i la reflexió sobre el present i les necessitats personals i col·lectives. El compromís,  creant democràcia directa i real, sorgida de les nostres activitats diaries, conquerint els nostres drets fins l’emancipació total. I sobre tot, la confiança en un mateix, la roptura amb la por a la iniciativa que ens han imposat des de petits. Junts i juntes podem.

Confia en tu mateix. No deleguis la teva veu.

Text original en castellà: Grup Anarquista Tierra (FAI) 

Posted in Uncategorized

Deixa un comentari