Presentació del llibre ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’ de Josep Pimentel

Aquest divendres 5 d’abril al SOV de Mataró a les 19:30 amb l’autor Josep Pimentel.

L’historiador Josep Pimentel ha publicat recentment el llibre ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’. Aquest llibre contribueix a posar llum sobre aquesta part de la història encara poc coneguda a partir d’una recopilació de testimonis escrits i orals. Tots ells expliquen en primera persona la realitat dels múltiples drames individuals que van implicar l’exili més brutal de la història recent.

Amb pròleg de Dolors Marín, l’autor rescata en aquest llibre les històries rere el gran èxode de mig milió de persones que a principis de 1939, a les acaballes de la Guerra Civil, van haver de travessar la frontera francesa, amb una destinació incerta, davant l’arribada de les tropes franquistes.

L’autor es pregunta perquè marxen, en quines condiciones arriben a la frontera francesa i quin tracte i en quines condicions van viure als camps de concentració francesos.

N’ha sortit una versió en català i una altra en castellà, i aquest és el tercer llibre de Pimentel, després de ‘Barricada. Una història de la Barcelona revolucionària’ i ‘Voces críticas ilustradas’.

Salut!

 

Presentació del llibre ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’ de Josep Pimentel

Deixa un comentari

Desplaçat dalt de tot