Home // Uncategorized // Llibertat pels 3 de Niça!

Llibertat pels 3 de Niça!

El passat 1 de novembre, la policia francesa va detenir a 3 joves (d’Iruña i Logroño) que havien viatjat fins a Niça per participar en les movilitzacions de protesta contra la cimera del G-20. En un control els gendarmes francesos van descobrir al cotxe dels tres companys material d’escalada i de treball (guants, ulleres de protecció, un piolet, crampons, bastons de senderisme i una navalla). Cal dir que un dels detinguts és amant de la muntanya i practica l’alpinisme.
L’endemà van ser jutjats i condemnats a 4 mesos de presó cadascú per “tinença i transport d’armes de sisena categoria amb tentativa d’organitzar actes violents contra les persones”. Són considerades armes de sisena categoria tots els objectes que puguin ser utilitzats com una arma en algún moment.
En el judici va quedar clar que no es jutjaven uns actes sinó que es jutjaven les ideologies, ja que els detinguts van haver de respondre a preguntes sobre la seva implicació en moviments socials i organitzacions revolucionàries.
Un dels detinguts és afiliat del Sindicat d’Oficis Varis de Logroño de la CNT, i per tant pertany a la nostra organització revolucionària. Esperem que aquest fet no sigui castigat per les autoritats franceses.
Per tot això el Sindicat d’Oficis Varis de Mataró se sent doblement atacat.
Primerament ens sentim atacats perquè s’està reprimint a persones que s’enfronten al G-20 al que també ens enfrontem nosaltres i som conscients que aquesta repressió també la podem patir nosaltres.
Després ens sentim greument atacats pel fet que es pugui castigar el simple fet de pertànyer a la nostra organització, la CNT-AIT.
De moment només ens queda expresar la nostra indignació amb les autoritats franceses i exigir, en la mesura de les nostres modestes forces, l’alliberament dels 3 companys empresonats a Niça.
Som conscients de la limitada repercussió d’aquest text, però esperem que pugui almenys pujar la moral dels companys empresonats i de tots aquells que lluiten per la seva llibertat en veure que també nosaltres ens sentim solidaris.

Aprofitem per fer una crida a l’organització formal i permanent en federacions d’anarcosindicats i federacions de grups d’afinitat anarquistes per practicar la solidaritat de forma coordinada i reaccionar millor contra la repressió.

LLIBERTAT PELS 3 DE NIÇA! ELS VOLEM A CASA!
LIBERTAD PARA LOS 3 DE NIZA! LOS QUEREMOS EN CASA!

CONTRA LA REPRESSIÓ: UNIÓ I ORGANITZACIÓ!

+ into: http://libertadparalostresenniza.blogspot.com/ (grup de suport als detinguts)

Secretaria de Premsa i Comunicació del SOV de Mataró

Posted in Uncategorized

Deixa un comentari