Home // Uncategorized // Crònica de la manifestació en solidaritat amb els miners del 18 de juny

Crònica de la manifestació en solidaritat amb els miners del 18 de juny

El passat dilluns 18 de juny es va dur a terme el barri de Cerdanyola la manifestació que vàrem convocar des de la C.N.T. de Mataró en solidaritat amb la Vaga Indefinida dels miners. L’assistència fou d’unes 30 persones que, tot i no ser una multitud, vam fer una mobilització humil però molt digna. El nostre to va ser combatiu, revolucionari i solidari des del primer moment i fins al final. Fent una crida a la solidaritat obrera i a l’autoorganització de la classe treballadora per conquerir els seus drets i la seva llibertat.

Abans d’iniciar-se la manifestació vam romandre concentrats davant el local del Partit Popular, partit al qual pertany el nefast ministre d’indústria que nega la supervivència a milers de treballadors i multitud de pobles i comarques mineres. Al cap d’uns quants minuts de presència anarcosindicalista, la seu del P.P. va tancar. Es va fer lectura del nostre manifest, i alhora es va fer menció a l’acció repressiva que va tenir lloc el divendres anterior contra 6 companys (dos d’ells de la C.N.T. de Badalona) per la seva participació a la Vaga General del passat 29 de març.
La manifestació va recòrrer gran part del barri de Cerdanyola, davant la sorpresa i el recolçament dels veïns (fins i tot hi ha qui s’hi va unir). Es van fer parades a diferents places com la plaça de la Gatassa, plaça Illa Cristina o el Parc de Cerdanyola. En totes elles es van fer diverses lectures d’escrits en solidaritat amb els miners, fets pel sindicat de la C.N.T. de Gijón, el grup anarquista Grisú de la F.I.J.L. (també d’Astúries) i el propi sindicat de Mataró de la C.N.T. També es va parar davant la seu del P.S.C. per deixar clar que també els considerem còmplices i responsables de l’actual estat del sector miner a tot l’estat.
Agraïm a tothom que, sense ser del sindicat, va participar a la manifestació o va contribuir a fer-ne difusió, especialment als companys que van venir de fora de Mataró. Creiem que és important ser solidari i donar extensió al conflicte miner, que s’ha erigit com una exemple de combativitat i dignitat obrera. Es farà arribar als companys asturians informació i fotografies d’aquesta mobilització solidària, esperant contribuir a enfortir el seu ànim i animar-los a seguir lluitant pel seu futur i el dels seus pobles.

Posted in Uncategorized

Deixa un comentari