Home // Uncategorized // Manifestació pels barris de Mataró, el 10 de març, contra la Reforma Laboral, i per l’Autoorganització de la Classe Treballadora

Manifestació pels barris de Mataró, el 10 de març, contra la Reforma Laboral, i per l’Autoorganització de la Classe Treballadora

Dissabte 10 de març – 17h – Plaça Isla Cristina (Plaza de los taxis, Cerdanyola)

La C.N.T. de Mataró i el Grup Anarquista L’Albada Social convoquem una manifestació el proper 10 de Març contra la Reforma Laboral i per l’autoorganització dels i les treballadores.

Creiem que s’ha de respondre amb contundència al nou atac de l’Estat i la Patronal, i. l’única manera de fer-ho a l’alçada de les circumstàncies és la convocatòria d’una Vaga General Indefinida, i el camí cap a aquest fi passa per l’autoorganització i la lluita permanent dels treballadors i treballadores.

Per això, i perquè no podem quedar impassibles davant aquests abusos, convoquem aquesta manifestació per tal de fer una crida a la classe treballadora de Mataró. No ens podem quedar parats i baixar el cap durant més temps, és hora d’actuar.

La manifestació començaràa la Plaça Illa Cristina, on su convoquem a les 17h i transcorrerà pels barris de Cerdanyola, Peramàs, Pla d’en Boet i Centre. El recorregut serà: C. Rosselló, Pg. de Ramón Berenguer III, Av. Gatassa, C. Josep Montserrat i Cuadrada, C. d’Arnau de Palau, Pl. Catalunya, C. Aribau, Rda. O’Donell, C. Joan Larrea, Rda. Francesc Macià, C. Unió, Pl. Cuba, C. Palmerola, Pl. de les Tereses, C. Sant Josep i Ajuntament de Mataró, on finalitzarem al voltant de les 20h.



MANIFEST CONJUNT DE LA C.N.T. DE MATARÓ I EL GRUP ANARQUISTA L’ALBADA SOCIAL:

PER L’AUTOORGANITZACIÓ I CONSCIENCIACIÓ DE LA CLASSE TREBALLADORA:

Davant la darrera Reforma Laboral, a la classe treballadora no li queda cap més opció: autoorganitzar-se i lluitar amb contundència pels seus drets i per la seva dignitat.

La resposta que hauríem de donar els treballadors i les treballadores hauria de ser proporcional a l’agressió que hem rebut. Aquesta resposta no pot ser una altra que forçar al Govern Espanyol a fer marxa enrere mitjançant una Vaga General Indefinida. Lamentablement la classe treballadora, avui dia, es troba desencantada i desmobilitzada. Per tant, per dur a terme una veritable Vaga General amb perspectives de victòria obrera, es fa necessari un procés de profunda autoorganització i conscienciació dels treballadors.

Els sindicats de representació, petits i grans, reforma rere reforma, derrota rere derrota, porten 30 anys demostrant la seva ineficàcia com a model d’organització obrera i la seva complicitat amb els governs que garanteixen els seus privilegis a base de subvencions. Avui dia la credibilitat d’aquestes organitzacions es troba en les seves hores més baixes. Per desgràcia, amb la seva traïció han desvirtuat el sindicalisme i la lluita de classes en general.

La CNT de Mataró i el Grup Anarquista l’Albada Social reivindiquem l’anarcosindicalisme com a eina de lluita laboral i l’anarquisme com a sistema de valors del poble treballador, per plantar cara a les classes dominants i assolir la seva completa emancipació social: el comunisme llibertari.

Es per això que el dissabte 10 de març sortirem als carrers de la ciutat. Perquè cal que els treballadors i les treballadores sapiguem que el nostre destí i el dels nostres fills i filles estan a les nostres mans. Que tenen les eines necessàries per imposar-se als seus explotadors, així com la responsabilitat de deixar en herència a les properes generacions un món de justícia i llibertat.

CONTRA LA REFORMA LABORAL:

Aquesta Reforma Laboral significa un retrocés sense precedents en els drets de la classe obrera.

Existeixen tants motius per combatre aquesta llei com articles hi apareixen. Amb aquest decret es pretén generalitzar encara més la precarietat laboral, facilitant els canvis de jornada, horari, retribució o centre de treball. Per no parlar del nou contracte indefinit per a empreses amb menys de 50 treballadors (on treballem la gran majoria d’assalariats),que inclou un període de proba d’un any. En altres paraules: acomiadament lliure i gratuït.

El PP porta mesos omplint-se la boca amb que el seu govern crearà llocs de treball. ¿Quina és la seva fórmula? Fer més fàcil i barat l’acomiadament. Les indemnitzacions als treballadors acomiadats es reduiran dràsticament: els acomiadats improcedentment (sense motius objectius) rebran una indemnització per sota de la meitat del que rebien fins ara. D’altra banda, qualsevol empresa que tingui menys beneficis (no calen pèrdues) tindran una “causa justificada” per acomiadar-nos.

A més, es vol criminalitzar i explotar vilment els treballadors sense feina que cobrin l’atur. L’Estat castigarà als treballadors que, contra la seva voluntat, no poden treballar perquè la societat de consum i l’economia de mercat no li ofereixen cap oportunitat de guanyar-se la vida. Aquests treballadors seran forçats a fer feines en benefici de la comunitat. Això no es altre cosa que fer-nos treballar a canvi de res. Vist d’una altra manera, treballar a canvi d’un dret que ja hem adquirit amb les nostres cotitzacions a la Seguretat Social: la prestació d’atur.

Aquests només són alguns detalls d’aquesta Reforma que és un insult a la dignitat dels treballadors d’avui i a la memòria dels treballadors i treballadores d’ahir (que amb les seves lluites van conquerir els drets que ara ens volen robar). No podem quedar impassibles davant aquest abús.

Els anarcosindicalistes i anarquistes no ho farem, i el dissabte 10 de març sortirem al carrer amb orgull i amb dignitat. Cal que ressorgeixi l’autèntic moviment obrer, que no es altra cosa que els propis treballadors i treballadores organitzades solidàriament i en lluita permanent contra les classes dominants. Sense subvencions, sense alliberats i sense dirigents.

Avui com ahir:
Anarcosindicalisme i Anarquisme!
Per l’autoorganització de la classe treballadora!

Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT

mataro.cnt.es
flmataro@cnt-ait.es
C/Nou de Caputxines, 10bis, 08301 Mataró
699 31 37 85

Grup Anarquista “L’Albada Social”



albadasocial.wordpress.com
grup.albada.social@gmail.com
Posted in Uncategorized

Deixa un comentari